Jednoduchý recept na krémovou pánev s kuřecím masem a gnocchi

Luděk , 05. 11. 2024

Potřebujete rychlé a lahodné jídlo pro celou rodinu? Krémová pánev s kuřecím masem a gnocchi je ideální volbou! Kombinace jemných gnocchi, krémové omáčky a šťavnatého kuřecího masa vytvoří harmonickou chuť, která vám zaručeně zpříjemní večer. Tento pokrm je jednoduchý na přípravu a skvěle se hodí, pokud hledáte rychlý oběd či večeři bez kompromisů na chuti. Díky pár základním ingrediencím a rychlé přípravě máte jídlo hotové během několika minut.

Jak připravit krémovou pánev s gnocchi

Krémová pánev s gnocchi je pokrm, který zvládne i kuchařský začátečník. Začínáme orestováním kuřecího masa, které si nakrájíme na malé kousky a osmahneme na pánvi s trochou oleje do zlatova. Tento krok dodá masu šťavnatost a intenzivní chuť, což je základ úspěchu celého jídla.

maso
Fotka od congerdesign z Pixabay

Když je maso hotové, přidáme gnocchi, které se v omáčce krásně prolnou s ostatními chutěmi. Stačí chvilka, aby byly gnocchi dostatečně měkké a nasákly krémovou omáčku, kterou vytvoříme v dalším kroku.

Tvorba krémové omáčky

Krémová omáčka je srdcem tohoto pokrmu. Použijeme smetanu na vaření, kterou necháme prohřát společně s kořením, jako je sůl, pepř a případně špetka muškátového oříšku pro zvýraznění chuti. Omáčka by měla být dostatečně hustá, aby obalila každé sousto, ale stále dostatečně jemná a lehká.

smetana
Autor/ka fotografie: Vlada Karpovich: https://www.pexels.com/cs-cz/foto/mleko-ingredience-lahev-porcelan-6944026/

Pokud máte rádi pikantnější chuť, můžete přidat špetku červené papriky nebo stroužek česneku, které pokrmu dodají hloubku. Nezapomeňte, že dobrá omáčka udělá z obyčejných gnocchi nezapomenutelné jídlo.

Tipy na variace a dochucení

Každý recept lze obohatit malými úpravami podle vaší chuti. Kromě klasického kuřecího masa můžete vyzkoušet verzi se slaninou nebo houbami, které dodají pokrmu další rozměr. Slanina přinese jemnou uzenou chuť, zatímco houby přidají na plnosti a vůni.

slanina
Autor/ka fotografie: Photo By: Kaboompics.com: https://www.pexels.com/cs-cz/foto/jidlo-vecere-obed-kuchyne-4202892/

Další skvělou možností je přidání listového špenátu nebo sušených rajčat. Špenát jídlu dodá nejen barvu, ale i zdravé živiny, zatímco sušená rajčata přinesou sladkokyselou chuť, která krásně kontrastuje s krémovostí omáčky.

Servírování a skladování pokrmu

Tento pokrm je nejlepší podávat ihned po přípravě. Servírujte ho horký a ozdobte čerstvou petrželkou nebo pažitkou, která dodá čerstvost a živost každému talíři. Pokud máte rádi sýrovou chuť, posypte jídlo strouhaným parmezánem, který krásně doplní krémovou omáčku.

gnocchi
Autor/ka fotografie: ROMAN ODINTSOV: https://www.pexels.com/cs-cz/foto/jidlo-talir-restaurace-lzice-4553023/

Pokud vám něco zbyde, můžete pokrm uchovat v lednici až dva dny. Při ohřívání přidejte trochu smetany nebo mléka, aby si omáčka zachovala svou krémovou konzistenci a nevysušila se. Tímto způsobem si můžete vychutnat stejně chutné jídlo i další den.

Tento recept na krémovou pánev s kuřecím a gnocchi je ideálním způsobem, jak si užít skvělou chuť bez dlouhého vaření.

lasagne

Jak připravit tradiční lasagne: krok za krokem

05. 11. 2024 Luděk

Lasagne jsou jedním z nejoblíbenějších pokrmů italské kuchyně. Lahodné vrstvy těstovin, masa, rajčatové omáčky a bešamelu vytváří kombinaci chutí, které […]

pizza

Jak na prosciutto pizzu s chutí Itálie: tipy a triky

25. 11. 2024 Luděk

Prosciutto pizza je symbolem italské kuchyně, která láká svou jednoduchostí i vyváženou chutí. Tento recept kombinuje jemnou slanost šunky prosciutto, […]

tiramisu

Tajemství přípravy lahodného tiramisu

25. 11. 2024 Luděk

Tiramisu je ikonickým italským dezertem, který si získal srdce gurmánů po celém světě. Kombinace krémového mascarpone, intenzivního espressa a lehkých […]