Krémové tiramisu s mascarpone

Tomáš , 15. 07. 2024

Tiramisu, ikonický italský dezert, si získal srdce milovníků sladkostí po celém světě. Kombinace krémového mascarpone, silné kávy a jemných cukrářských piškotů tvoří neodolatelnou sladkou symfonii, která je dokonalým zakončením každého jídla. Tento recept na krémové tiramisu je snadný na přípravu a přináší autentický chuťový zážitek přímo z Itálie do vaší kuchyně. S několika jednoduchými kroky si můžete připravit dezert, který potěší každého hosta.

Ingredience

  • 4 žloutky
  • 100 g moučkového cukru
  • 500 g mascarpone sýr
  • 250 ml smetany
  • 2 balíky cukrářských piškotů
  • 2 hrnky uvařené silné kávy

Postup přípravy

Příprava žloutkové směsi:

  1. Žloutky smíchejte s moučkovým cukrem v misce.
  2. Misku umístěte nad hrnec s vařící vodou a směs míchejte, dokud nezhoustne. Tento proces trvá zhruba 15-20 minut.
  3. Poté směs nechte vychladnout.

Přidání mascarpone:

  1. Do vychladlé žloutkové směsi přimíchejte mascarpone, dokud se nevytvoří hladká a krémová konzistence.

Příprava smetany:

  1. Ušlehejte smetanu do tuha.
  2. Šlehačku opatrně vmíchejte do žloutkové směsi s mascarpone.

Mixování:

  1. Celou směs důkladně promíchejte pomocí mixéru, aby byla hladká a dobře propojená.

Příprava piškotů:

  1. Uvařte silnou kávu a podle chuti do ní přidejte rum.
  2. Cukrářské piškoty namočte do kávy s rumem, aby dobře nasákly tekutinu.

Vrstvení:

  1. Na dno plechu nebo nádoby na tiramisu vyskládejte vrstvu namočených piškotů.
  2. Piškoty potřete vrstvou krému ze smetany a mascarpone.
  3. Na vrstvu krému položte další vrstvu namočených piškotů.
  4. Opět potřete vrstvou krému.

Dokončení a ozdoba:

  1. Povrch tiramisu můžete pro ozdobu zaprášit kakaem pomocí jemného sítka.

Chlazení:

  1. Tiramisu nechte alespoň několik hodin,

Krémové tiramisu je více než jen dezert – je to skutečný klenot italské kuchyně, který nabízí bohatou a jemnou chuťovou zkušenost. Při správné přípravě se stane vrcholem vašich kulinářských dovedností a jistě si získá místo mezi vašimi oblíbenými recepty. Užijte si každé sousto tohoto dezertu a nezapomeňte se podělit o radost z domácího tiramisu se svými blízkými. Dobrou chuť!

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]

tiramisu

Tajemství přípravy lahodného tiramisu

25. 11. 2024 Luděk

Tiramisu je ikonickým italským dezertem, který si získal srdce gurmánů po celém světě. Kombinace krémového mascarpone, intenzivního espressa a lehkých […]

koláč

Jak připravit lahodný švestkový koláč s křupavou drobenkou

25. 11. 2024 Luděk

Švestkový koláč je oblíbeným dezertem nejen v letních měsících, kdy švestky dozrávají, ale i během celého roku. Jeho jednoduchá příprava, […]