Pokud hledáte dezert, který nejen skvěle chutná, ale zároveň nevyžaduje složité pečení, nepečený karamelový cheesecake je tou pravou volbou! Tento lahodný dort spojuje jemnost tvarohu a mascarpone s bohatou chutí karamelu, vše na křupavém sušenkovém základu z karamelových sušenek Lotus. Připravit ho zvládnete snadno a rychle, a to i bez použití trouby. Pojďme se pustit do přípravy tohoto neodolatelného dezertu.
Ingredience
Základ
- 250 g karamelové sušenky (Lotus)
- 120 g máslo
Krém
- 500 g tvaroh jemný
- 250 g mascarpone
- 250 ml šlehačka rostlinná
- 120 g moučkový cukr
Karamel
- 130 g kr cukr
- 70 g máslo
- 100 ml smetana ke šlehání
Postup přípravy
- Nejprve si připravíme základ cheesecaku. V mixéru rozmixujeme karamelové sušenky.
- Přidáme k nim rozpuštěné máslo a dobře v misce rukou promícháme , aby se hmota co nejlépe spojila. Směs vmáčkneme do pečicí formy a odložíme do chladničky.
- Připravíme si krém : Tvaroh rozmixujeme s moučkovým cukrem a mascarpone.
- V jiné misce vyšleháme rostlinnou smetanu na šlehačku a ručně vmícháme do tvarohové směsi.
- Krém navrstvíme na sušenkový základ, odložíme do chladničky a připravíme karamel.
- V hrnci necháme rozpustit cukr za stálého míchání. Přidáme opatrně šlehačku a mícháme dokud nezískáme hladký karamel.
- Sundáme z plamene a necháme ochladit tak, aby byl karamel ještě teplý/tekutý, ale zároveň již nebyl horký.
- Jednoduše nalijeme na vrch cheesecaku a odložíme vychladnit.
- Nakonec můžeme dozdobit drcenými sušenkami.