Ingredience:
1 kg hladké mouky
2 balení prášku do pečiva
20 dkg vepřového sádla
4 celá vejce
2 lžičky soli
trochu mletého koření (nebo jiné koření)
trochu zakysané smetany
50 dkg škvarků
Kroky:
- Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, tukem a vejci.
- Z těchto ingrediencí vypracujeme jednotné těsto
- Podle potřeby přidáváme zakysanou smetanu a pořádně hněteme těsto
- Těsto po prohnětení natáhneme a vysypeme škvarky. Případně přidáme koření
- Alespoň půl hodiny necháme těsto vychladnout v lednici
- Vysypeme si moukou na vál a vyválíme těsto, ze kterého vykrojíme kulaté pagáče.
- Pagáčky potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do předehřáté trouby na cca 180-200 stupňů
- Pečeme asi 30 minut dozlatova