Báječné maďarské škvarkové pagáče z jemného těsta bez kynutí recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 kg hladké mouky
2 balení prášku do pečiva
20 dkg vepřového sádla
4 celá vejce
2 lžičky soli
trochu mletého ​​koření (nebo jiné koření)
trochu zakysané smetany
50 dkg škvarků

Kroky:

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, tukem a vejci.
  2. Z těchto ingrediencí vypracujeme jednotné těsto
  3. Podle potřeby přidáváme zakysanou smetanu a pořádně hněteme těsto
  4. Těsto po prohnětení natáhneme a vysypeme škvarky. Případně přidáme koření
  5. Alespoň půl hodiny necháme těsto vychladnout v lednici
  6. Vysypeme si moukou na vál a vyválíme těsto, ze kterého vykrojíme kulaté pagáče.
  7. Pagáčky potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do předehřáté trouby na cca 180-200 stupňů
  8. Pečeme asi 30 minut dozlatova

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]