Ingredience:
200 g kr. cukr
1 bal. vanilkový cukr
120 ml oleje
4 (S) vejce
200 g hl. mouka
1 bal prášek do pečiva
135 ml vody
Smetana ke šlehání
skořice
Voda – podle potřeby
200 g cukr
1000 g jablka – nakrájené nadrobno
2 bal Pudinkový prášek
vanilka
Kroky:
- náplň:
Voda – podle potřeby
200 g cukr
1000 g jablka – nakrájené nadrobno
2 bal Pudinkový prášek, vanilka
Na vrch:
Smetana ke šlehání
skořice - Piškot: Smíchejte cukr, vanilkový cukr, olej, žloutky, mouku, prášek do pečiva a vodu – míchejte až do nadýchané pěny konzistence. Bílky vyšlehejte na sníh. Obě hmoty opatrně smícháme tak, abychom zachovali nadýchanou konzistenci těsta. Rozetřete těsto na pečící plech a pečte až do zlatohněda. 170 ° cca 30 minut.
- Na vrch: Nadrobno nakrájená jablka rozvaříme s cukrem v hrnci s hrubším dnem, přidáme vodu a nakonec zahustíme pudinkovým práškem. Náplň rozetřeme na ochlazenou piškot a necháme ji vychladnout. Jablka nemusí být zcela rozvařené, my máme rádi větší kousky. Někdo používá i strouhaná jablka.
- Podáváme se šlehačkou a skořicovým cukrem!
- náplň: