Božská pudinkovo-piškotová roláda hotová za pár minut!

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 balíček dlouhých piškotů
1 menší balíček rozinek
2 balíčky čokoládového pudinku
2 lžíce kakaa
120g másla
100g nasekaných vlašských ořechů
4 PL krystalového cukru
700ml mléka

Kroky:

  1. Mléko si vylijte do hrnce, přidejte do něj na kostičky nakrájené máslo a cukr. Když se mléko ohřeje, přisypte do něj pudinkové prášky a kakao.
  2. Uvařte hustý pudink. Pokud se vám pudink nezdá dost hustý, přidejte do něj ještě kakao a dobře ho v něm rozmíchejte.
  3. Po uvaření do pudinku přidejte rozinky a oříšky. Dobře promíchejte.
  4. Formu na srnčí hřbet nebo na chléb si vyložte pečícím papírem nebo ji mírně vymažeme máslem.
  5. Vylijte do něj pudinkovou směs. Do ní opatrně vtlačte ještě několik dlouhých piškotů. Na závěr nimi pokryjte celý vrch formy.
  6. Dejte formu do lednice na několik hodin a potom koláč z formy opatrně vyklopte na tác. Přejeme dobrou chuť!

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]