Božské koblihy s náplní ze zakysané smetany hotové za 20 minut recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

300 g hladké mouky
0.5 bal. prášku do pečiva
špetku soli
1 vajíčko
4 lžičky práškového cukru (nebo podle chuti případně použijte jiná sladidla)
1 bal. vanilkového cukru
3 lžíce zakysané smetany (v závislosti na hustotě těsta)
50 ml rumu nebo několik kapek aroma
Olej na smažení

Kroky:

    1. V misce smícháme vejce, cukr, vanilkový cukr, zakysanou smetanu a špetku soli.
    2.  

      Přidáme rum nebo několik kapek aroma a potom přidáváme postupně mouku.

    3.  

      Rukama zpracujeme hladké těsto a pak ho na pracovní desce rozválíme na tloušťku půl centimetru a vykrajujeme jednotlivé koblihy.

    4.  

      Další možností je z těsta přímo lžící odebírat menší kousky a dávat je do rozpáleného oleje – koblihy nebudou tak pěkné, ale na chuti jim to neubere:)

    5.  

      Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Pomocí ubrousků odstraníme přebytečný olej a podáváme posypané práškovým cukrem.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]