Božské koblihy ze zakysané smetany bez kynutí hotové za 20 minut recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

300 g hladké mouky
0,5 bal. prášku do pečiva
špetku soli
1 vajíčko
4 lžičky práškového cukru (nebo podle chuti, případně použijte jiná sladidla)
1 bal. vanilkového cukru
asi 3 lžíce zakysané smetany (v závislosti na hustotě těsta)
50 ml rumu nebo několik kapek aroma
Olej na smažení

Kroky:

  1. Smícháme vejce, cukr, vanilkový cukr, zakysanou smetanu a špetku soli.
  2. Přidáme rum nebo několik kapek aroma
  3. Přidáváme postupně mouku
  4. Rukama zpracujeme hladké těsto
  5. Rozválíme těsto na tloušťku půl centimetru a vykrajujeme jednotlivé koblihy.
  6. Další možností je z těsta přímo lžící odebírat menší kousky a dávat je do rozpáleného oleje
  7. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova.
  8. Ubrouskem odsajeme olej
  9. Podáváme posypané moučkovým cukrem

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]