Ingredience:
100 g másla (pokojová teplota)
120 g cukru
1 vanilkový cukr
sůl
4 vaječné žloutky
150 g máku
70 gramů vlašských ořechů nebo lískových oříšků (mletých)
4 bílky
1 polévková lžíce oleje
200 g tvarohu
100 g cukru
1 vanilkový cukr
500 ml smetany ke šlehání
citronová šťáva z 1 citronu
1 sáček želatiny
ovoce (jahody)
Kroky:
Krém
- 200 g tvarohu
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 500 ml smetany ke šlehání
- citronová šťáva z 1 citronu
- 1 sáček želatiny
- ovoce (jahody)
- Smíchejte máslo s cukrem.
- Přidáme žloutky po jednom a stále mícháme.
- Z bílků si vyšleháme sníh.
- Poté přidáme ostatní ingredience a nakonec přidáme pomalu vyšlehaný sníh.
- Směs nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy 20 x 30.
- Pečeme při teplotě 170 stupňů asi 15 minut.
- Krém: Vyšleháme smetanu.
- Přidáme cukr, vanilkový cukr, citronovou šťávu a tvaroh.
- Vše promícháme a krém naneseme na upečené těsto.
- Na krém poklademe jahody nebo jiné ovoce.
- Připravíme si želatinu podle návodu a nakonec koláč zalijeme.
- Necháme vychladit a máme hotovo.