Božský koláč s jahodami připravený za 20 minut recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

100 g másla (pokojová teplota)
120 g cukru
1 vanilkový cukr
sůl
4 vaječné žloutky
150 g máku
70 gramů vlašských ořechů nebo lískových oříšků (mletých)
4 bílky
1 polévková lžíce oleje
200 g tvarohu
100 g cukru
1 vanilkový cukr
500 ml smetany ke šlehání
citronová šťáva z 1 citronu
1 sáček želatiny
ovoce (jahody)

Kroky:

  1. Krém

    • 200 g tvarohu
    • 100 g cukru
    • 1 vanilkový cukr
    • 500 ml smetany ke šlehání
    • citronová šťáva z 1 citronu
    • 1 sáček želatiny
    • ovoce (jahody)
    1. Smíchejte máslo s cukrem.
    2. Přidáme žloutky po jednom a stále mícháme.
    3. Z bílků si vyšleháme sníh.
    4. Poté přidáme ostatní ingredience a nakonec přidáme pomalu vyšlehaný sníh.
    5. Směs nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy 20 x 30.
    6. Pečeme při teplotě 170 stupňů asi 15 minut.
    7. Krém: Vyšleháme smetanu.
    8. Přidáme cukr, vanilkový cukr, citronovou šťávu a tvaroh.
    9. Vše promícháme a krém naneseme na upečené těsto.
    10. Na krém poklademe jahody nebo jiné ovoce.
    11. Připravíme si želatinu podle návodu a nakonec koláč zalijeme.
    12. Necháme vychladit a máme hotovo.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]