Ingredience:
400 gramů mouky
droždí
trochu cukru
4 stroužky česneku
250 ml mléka
1/2 lžičky soli
50 gramů másla
2 lžíce rostlinného oleje
bylinky
1 žloutek na potření
Kroky:
- Nejdříve smíchejte droždí s prosátou moukou, přidejte teplé mléko, sůl, cukr a rostlinný olej.
- Vymíchejte těsto a překryjte ho utěrkou.
- Dejte ho na teplé místo v kuchyni a počkejte přibližně 30 minut, dokud vykyne.
- Když je těsto krásně vykynuté, víte, že je vhodné na přípravu.
- V misce si smíchejte bylinky, prolisované stroužky česneku a změklé máslo.
- Z těsta vyválejte menší kroužky, přičemž na vrch přidejte lžičku bylinkově česnekové náplně.
- Kroužky přeložte tak, jak je to zobrazeno na obrázku, případně si můžete připravit i nádivkou naplněnou rolku, kterou nakrájíte na menší kousky.
- Kroužky vložte do košíčků na muffiny a můžete je ještě nechat pár minut kynout pod utěrkou.
- Na závěr je potřete jedním žloutkem a můžete je dát péct do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia.
- Šneky pečte 20 až 25 minut.