Česnekoví šneci s bylinkami recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

400 gramů mouky
droždí
trochu cukru
4 stroužky česneku
250 ml mléka
1/2 lžičky soli
50 gramů másla
2 lžíce rostlinného oleje
bylinky
1 žloutek na potření

Kroky:

  1. Nejdříve smíchejte droždí s prosátou moukou, přidejte teplé mléko, sůl, cukr a rostlinný olej.
  2. Vymíchejte těsto a překryjte ho utěrkou.
  3. Dejte ho na teplé místo v kuchyni a počkejte přibližně 30 minut, dokud vykyne.
  4. Když je těsto krásně vykynuté, víte, že je vhodné na přípravu.
  5. V misce si smíchejte bylinky, prolisované stroužky česneku a změklé máslo.
  6. Z těsta vyválejte menší kroužky, přičemž na vrch přidejte lžičku bylinkově česnekové náplně.
  7. Kroužky přeložte tak, jak je to zobrazeno na obrázku, případně si můžete připravit i nádivkou naplněnou rolku, kterou nakrájíte na menší kousky.
  8. Kroužky vložte do košíčků na muffiny a můžete je ještě nechat pár minut kynout pod utěrkou.
  9. Na závěr je potřete jedním žloutkem a můžete je dát péct do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia.
  10. Šneky pečte 20 až 25 minut.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]