Čokoládový dort bez vaření, bez pečení, který válcuje internet recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 bal. máslových sušenek kakaových,
100 g másla
500 g nízkotučného tvarohu (používám ten v kyblíku z Lidlu)
250 ml smetany na šlehání
300 g čokolády (alespoň 50% kakaa)
poleva:
140 ml smetany na šlehání
100 g čokolády

Kroky:

  1. Sušenky rozdrtíme a přidáme rozpuštěné máslo, směs rozmačkáme na dno dortové formy vystlané alobalem (pokud máte větší formu, budete potřebovat asi 1 a 1/2 balení sušenek, doporučuji sušenky pokapat rumem).
  2. V mikrovlnce (případně na parou) si rozpustíme čokoládu. V samostatné misce si tvaroh smícháme s tekutou smetanou na šlehání.
  3. Rozpuštěnou čokoládu necháme chvilku vychladnout (ne však úplně, musí být ještě teplá) a přimícháme ji do tvarohové hmoty. Krém nalijeme na sušenkový základ, uhladíme a už si připravíme jen polevu.
  4. Čokoládu nalámeme na kousky, přidáme do smetany na šlehačky a v mikrovlnce nebo nad páru si rozpustíme. Dobře rozmícháme a nalijeme na vrch.
  5. Dáme vychladit a můžete si chytač chuťové buňky, pro milovníky čokolády je doslova svátek!

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]