Ingredience:
1 balíček dlouhých piškotů (200g)
2 balíčky čokoládového pudinku
800 ml mléka
100 g másla
5 PL krystalového cukru
100-150 ml kávy
200 ml smetany na šlehání
Kroky:
- Zalijeme si kávu, ať už instantní, nebo zrnkovou. Samozřejmě pokud zrnkovou, tak kávu přecedíme.
- Puding si připravíme podle návodu s přidáním cukru a mléka.
- Pudink necháme trochu vychladnout a přimícháme máslo.
- Smetanu na šlehání vymícháme na tuhou pěnu.
- Piškoty ponamáčame ve vychladlé kávě a část z nich navrstvíme na spodek formy.
- Na piškoty navrstvíme náš čokoládový krém a na něj vrstvu šlehačky.
- Znovu položíme vrstvu piškotů a celkový proces opakujeme, dokud se nám neminou přísady s tím, že poslední vrstvu by měla tvořit šlehačka.
- Posypeme kakaovým práškem a necháme ztuhnout v lednici na 2-3 hodiny, ale nejlépe na celou noc.