Dokonalé skořicové trojúhelníčky z vláčného tvarohového těsta recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

400 g tvarohu
250 g másla
480 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
špetku soli
cukr
skořici dle chuti

Kroky:

    1. Nejprve si v misce smíchejte cukr a skořici. Touto směsí budete hotové koláčky na závěr obalovat.
    2. Ve větší misce si pak připravte tvarohové těsto smícháním nízkotučného tvarohu, másla, prášku do pečiva a špetky soli.
    3. Vzniknout by Vám mělo hutnější, ale hladké těsto.
    4. Těsto následně vyválejte na placku o průměru cca 0,5 cm a pomocí hrníčku vykrájejte kolečka.
    5. Každé kolečko následně obalte v připravené směsi cukru a skořice, přehněte na půlku a pak celý proces ještě jednou zopakujte.
    6. Hotové trojúhelníčky poté vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na cca půl hodiny.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]