Ingredience:
140 g hladké mouky
125 ml mléka
125 ml vody
120 g másla
10 g krystalového cukru
5 g soli
4 vejce
plech s rozměrem 25 x 30 cm
Na krém:
500 ml mléka
2 vejce
50 hladké mouky
50 g másla
10 g vanilkového cukru
120 g krystalového cukru
200 ml smetany
20 g rozpuštěné čokolády
20 g karamelu
Kroky:
- Do hrnce si nalijeme mléko, vodu, přidáme máslo, cukr, sůl, mouku a za stálého míchání uvaříme kompaktní těsto, které se odděluje od stěn hrnce.
- Přendáme ho do misky a po jednom zašleháváme vejce.
- Plech si pokryjeme pečícím papírem, navrstvíme na něj těsto a rozetřeme.
- Pečeme v předehřáté troubě při 180 ° C asi 30 minut.
- Nyní si připravíme krém.
- V misce smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, vejce a vymícháme metličkou.
- Na sporák dáme do hrnce vařit mléko a vylijeme do něj připravenou směs.
- Za stálého míchání vaříme, dokud krém nezhoustne.
- Nakonec do krému zašleháme změklé máslo.
- V samostatné misce si vyšleháme šlehačku na hustou šlehačku.
- Po částech ji zapracujeme do krému. Hotový krém nalijeme na upečené těsto a uhladíme.
- Odložíme do lednice na 2 hodiny.
- Následně ozdobíme dezert rozehřátou čokoládou a karamelem.
- Nakrájíme a můžeme podávat. Dobrou chuť!
Poznámka:
Zapomeňte na větrník, tento dezert z plechu podle receptu z youtube je 100krát lepší!
Vypadá krásně, ještě lépe chutná a zabodujete díky němu na jakékoliv oslavě.
Video návod: