Dokonalý piškot na dort bez gramu mouky a chutná božsky recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

150 g krystalového cukru
50 g kakaa
6 vajec

Kroky:

    1. Nejdříve si oddělíme bílky od žloutků.
    2. Žloutky si vyšleháme do světlé pěny, přidáme cukr a šleháme, dokud hmota nezačne houstnout.
    3. Nakonec všleháme kakao.
    4. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a opatrně ( ideálně ručně)  ho vmícháme do kakaové hmoty.
    5. Těsto přelijeme do dortové formy dobře vymazané máslem a pečeme při 180 ° asi 30 minut.
    6. Necháme vychladnout a plníme jakýmkoli krémem – kreativitě se meze nekladou. U nás doma ho máme rádi jen šlehačkou.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]