Domácí česnekové pagáče recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

500 g hladké mouky
20 g čerstvého droždí
1 lžička cukru
100 ml mléka
150 g zakysané smetany
1 vejce
250 g másla 150 g tvarohu
3 lžičky soli
2 paličky medvědího česneku
1 vejce na potření

Kroky:

  1. Do teplého mléka přimícháme cukr a droždí. Počkáme, až nám vzejde kvásek.
  2. V misce smícháme mouku se solí, máslem a tvarohem.
  3. Vejce smícháme se smetanou a tuto směs přidáme do mouky. Přidáme k tomu všemu kvásek a vypracujeme tuhé těsto.
  4. Dejte na hodinu do chladničky.
  5. Po uplynutí hodiny těsto vytáhneme z chladničky a rozválíme na pomoučněném vále zhruba na 1,5 cm silný plát. Ten zasypeme česnekem a přendáme na plát na půl, znovu napůl a ještě jednou napůl.
  6. Necháme 10 minut odležet, pak rozválíme a znovu přeložíme.
  7. Zase necháme 10 minut odležet, opět rozválíme a znovu přeložíme.
  8. Takto zpracované těsto rozválíme na finální plát silný 2 cm. Pomocí hrnku vykrájíme jednotlivé kolečka.
  9. Pokud se Vám nechce zdržovat s překlady, přidejte česnek rovnou do těsta. Nemusíte ho pak takto zapracovávat.
  10. Kolečka přendáme na plech vyložený papírem na pečení a rozehřejeme si troubu.
  11. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem a dáme do trouby. Pečeme na 200 stupňů asi 18 minut.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]