Domácí chléb jako od babičky. Příprava je neuvěřitelná jednoduchá a chuť je výjimečná!

Tomáš , 16. 12. 2024

Pokud hledáte recept na domácí chléb s jemně tvrdou kůrkou a měkkým vnitřkem, máme pro vás skvělou zprávu. Tento recept je snadný a zvládne ho opravdu každý. Po jeho vyzkoušení se do pekárny už tak často nebudete vracet.

Ingredience:

600 g hladké mouky
1 a ¼ hrnku vody
3 lžičky soli
1 lžička krystalového cukru
20 g čerstvého droždí
Kmín nebo rozmarýn podle chuti

Kroky:

  1. Příprava kvásku: Do jedné mísy přidejte droždí, cukr a zalijte trochou teplé vody. Vzniklou směs zakryjte utěrkou a dejte na tmavé místo, dokud nevznikne kvásek.
  2. Příprava těsta: Ve druhé misce smíchejte mouku se solí a vodou. Přidejte vzniklý kvásek a podle chuti kmín nebo rozmarýn. Vypracujte hladké těsto a nechte ho odstát alespoň 4 hodiny. Čím déle těsto kyne, tím více dírek bude mít.
  3. Tvarování chleba: Z vykynutého těsta připravte menší nebo jeden větší bochník.
  4. Pečení: Na plech položte papír na pečení a předehřejte troubu. Chléb pečte při teplotě 250 °C po dobu 15 minut. Po 15 minutách snižte teplotu v troubě na 220 °C a pokračujte v pečení dalších 30 minut.
  5. Skladování: Po upečení chléb skladujte jako každé jiné pečivo.

Poznámka:

Nenechte si ujít možnost vychutnat si domácí chléb, který vám připomene chuť babiččina pečení!

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]