Ingredience:
500ml smetana ke šlehání
1 lžíce medu
1 lžíce vanilkový cukr
1 balení práškové želatiny
200g karemelového cukru
200ml smetany ke šlehání
2 lžíce vody
200g másla špetka soli
200g mléčná čokoláda
100g hořká čokoláda
50g másla
Několik kapek oleje
4 lžíce mleté lískové ořechy
4 lžíce mleté mandle
5 lžiček kukuřičných vloček
Kroky:
- Smetanu na šlehání vyšleháme spolu s medem, cukrem a sušeným mlékem do tuhé šlehačky.
- Želatinu připravíme podle návodu na obalu a přimícháme ji k vyšlehané šlehačce.
- Připravíme si plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem. Navrstvíme jednu polovinu krému.
- Na druhý, stejně velký plech na pečení navrstvíme vrstvu krému (snažíme se krém rozdělit rovnoměrně) a oba plechy odložíme na chladné místo odstát, dokud připravíme karamel.
- Cukr rozpustíme na pánvi, přilijeme smetanu a mícháním hmotu spojíme (dáváme pozor, protože hmota začne prskat). Na závěr přidáme máslo, špetku soli, vodu a karamel zjemníme.
- Karamel nalijeme na jeden plát nádivky, zakryjeme druhým plátem (pomůžeme si pečícím papírem, jde to mnohem lépe otočit). Z celého plátu nakrájíme tyčinky.
- Mléčnou a hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo a pár kapek oleje. Mícháním všechny suroviny spojíme. Tyčinky obalíme v čokoládě, posypeme směsí mletých lískových ořechů (nebo nasekaných), mandlí a kukuřičných vloček.
- Necháme ztuhnout a podáváme.