Domácí koblížky z kefíru i pro začátečníky hotové za 15 minut recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

200 ml kefíru
4 pol. lžíce cukru
1 ks vejce
1 špetka vanilky
50 g másla
400−450 g výběrové pšeničné mouky
1 čaj. lžička kypřicího prášku
1 hrnek (na smažení) rostlinného oleje

Kroky:

    1. Připravte si suroviny na koblihy.
    2. Máslo je lépe vyndat z chladničky předem, aby změklo. Smíchejte ho s vajíčkem a cukrem, míchejte do hladka.
    3. Přidejte kefír a znovu promíchejte.
    4. Nasypte mouku smíchanou s vanilkou a kypřicím práškem do pečiva.
    5. Vypracujte těsto.
    6. Nedělejte těsto příliš tuhé, jinak budou koblihy těžké. Jakmile těsto přestane ulpívat na rukou, znamená to, že mouky je dostatek.
    7. Pracovní plochu posypte moukou.
    8. Dejte na plotnu pánev s olejem a rozehřejte ho. Těsto rozválejte přibližně na tloušťku 1 cm.
    9. Pomocí dvou sklenic různých průměrů připravte koblihy.
    10. Vložte koblihy do horkého oleje a smažte je po obou stranách, dokud se nezačnou barvit do červena.
    11. Hotové koblihy vyndejte z pánve, přebytečný tuk odstraňte papírovými ubrousky.
    12. Koblihy zchlaďte a můžete je podávat.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]