Domácí křupavoučké rohlíčky s dokonalou chutí recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

350 g hladké mouky
250 ml mléka
25 g čerstvého droždí
25-30 g rozpuštěného másla
1 lžičku cukru
1 lžičku soli
1-2 lžic mléka

Kroky:

    1. Vezmeme si droždí a rozpustíme ho v teplém mléce. Potom přidáme cukr.
    2. Mouku se solí smícháme a přidáme rozpuštěné máslo.
    3. Nadále přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Podle konzistence těsta přidáváme mouku.
    4. Když máme těsto upravené, rozdělíme si ho na dva díly a posypeme moukou.
    5. Oba kusy rozválíme na 4 části.
    6. Rozválíme na tenké pláty do dvaru trojůhelníku a ten pak srolujeme a dáme do trouby na plech.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]