Ingredience:
3 hrnky hladké mouky 00
1 čajová lžička celého kmínu
3 čajové lžičky soli
1 a 1/4 hrnku vody
1 čajová lžička krystalového cukru
20 g čerstvého droždí
Kroky:
- Do větší misky rozdrobte droždí, přidejte cukr a vymíchejte kašičku.
- Poté přilijte trochu teplé vody, zakryjte utěrkou a na teple nechejte vzejít kvásek.
- Do mísy prosejte mouku, přidejte zbytek surovin, vzešlý kvásek a vypracujte hladké těsto, které nechejte aspoň 3 hodiny kynout.
- Čím déle těsto kyne, tím více dírek chleba má.
- Z vykynutého těsta udělejte bochníky velké podle vaší libosti a dejte je na plech vyložený pečícím papírem.
- Troubu vyhřejte na 250 ℃ a vložte připravený chléb.
- Pečte 15 minut, poté teplotu snižte na 220 ℃ a pečte dalších 35 minut.
- Upečený chléb vytáhněte z trouby, potřete studenou vodou a nechejte vychladnout.
- Skladujte jako běžné pečivo.