Domácí křupavý chléb recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

3 hrnky hladké mouky 00
1 čajová lžička celého kmínu
3 čajové lžičky soli
1 a 1/4 hrnku vody
1 čajová lžička krystalového cukru
20 g čerstvého droždí

Kroky:

  1. Do větší misky rozdrobte droždí, přidejte cukr a vymíchejte kašičku.
  2. Poté přilijte trochu teplé vody, zakryjte utěrkou a na teple nechejte vzejít kvásek.
  3. Do mísy prosejte mouku, přidejte zbytek surovin, vzešlý kvásek a vypracujte hladké těsto, které nechejte aspoň 3 hodiny kynout.
  4. Čím déle těsto kyne, tím více dírek chleba má.
  5. Z vykynutého těsta udělejte bochníky velké podle vaší libosti a dejte je na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Troubu vyhřejte na 250 ℃ a vložte připravený chléb.
  7. Pečte 15 minut, poté teplotu snižte na 220 ℃ a pečte dalších 35 minut.
  8. Upečený chléb vytáhněte z trouby, potřete studenou vodou a nechejte vychladnout.
  9. Skladujte jako běžné pečivo.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]