Domácí nadýchané lívance s tajemstvím perfektní přípravy recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

kefír – 500 ml
vejce – 1
cukr – 1,5 pol. lžíce
soda – 0,5 čaj. lžičky
mouka – 350 g
sůl

Kroky:

  1. Kefír, vejce, cukr a sůl smíchejte.
  2. Přidejte sodu a mouku
  3. Těsto ihned dokonale promíchejte, později již chyby nenapravíte.
  4. Nechte těsto 25 minut odstát. Těsto začne kynout a na povrchu se budou tvořit bublinky.
  5. Do pánve dejte olej a ten rozpalte
  6. Nyní těsto nemíchejte, ale pouze odebírejte lžící a vkládejte přímo na pánev, kde vznikne lívanec.
  7. Nechte si mezi nimi prostor, protože nabydou na objemu.
  8. Mezi várkami dolívejte olej, aby se vysoké lívance správně smažily.

Poznámka:

Zahřejte kefír na klidovou teplotu. Závisí na tom vzájemná reakce kyseliny mléčné se sodou. Vaše palačinky budou voňavé a načechrané.

Těsto rozmíchejte – nechte těsto 15-30 minut v kuchyni.

Začněte smažit, ale těsto nijak nepromíchávejte!

Můžete přidat trochu Rozinek, sušených meruněk nebo jablek. Hlavně to nepřežeňte, aby těsto nebylo příliž těžké

Lívance smažte na středním ohni a zakryjte poklicí. Když se nahoře objeví dirky, otočte je obracečkou.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]