Ingredience:
250 g jemně mletých mandlí
250 g cukru
Kůru a šťávu z 1/2 citronu (kvůli kůře nejlépe bio)
1 vejce
100 g jemně mletých nesolených pistácií
1 a 1/2 lžíce kakaa
200 g hořké čokolády
50 g mletých mandlí
Kroky:
- Smíchejte mleté mandle (250 g), cukr, šťávu a kůru z citronu, a vejce.
- Směs rozdělte na 3 části.
- První část smíchejte s mletými pistáciemi, druhou s kakaem a třetí se zbytkem mandlí (50g).
- Ze směsi s pistáciemi udělejte malou kuličku, z kakaové směsi si připravte placičku a s ní obalte pistáciovou kuličku, zahlaďte a překryjte další placičkou z mandlové směsi.
- Opět uhlaďte.
- Rozpusťte hořkou čokoládu.
- V ní namáčejte kuličky a dávejte je stranou na plech vyložený pečícím papírem.
- Nechte vychladit, dokud čokoláda neztuhne.