Domácí rakouské Mozartovy koule snadný recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

250 g jemně mletých mandlí
250 g cukru
Kůru a šťávu z 1/2 citronu (kvůli kůře nejlépe bio)
1 vejce
100 g jemně mletých nesolených pistácií
1 a 1/2 lžíce kakaa
200 g hořké čokolády
50 g mletých mandlí

Kroky:

  1. Smíchejte mleté mandle (250 g), cukr, šťávu a kůru z citronu, a vejce.
  2. Směs rozdělte na 3 části.
  3. První část smíchejte s mletými pistáciemi, druhou s kakaem a třetí se zbytkem mandlí (50g).
  4. Ze směsi s pistáciemi udělejte malou kuličku, z kakaové směsi si připravte placičku a s ní obalte pistáciovou kuličku, zahlaďte a překryjte další placičkou z mandlové směsi.
  5. Opět uhlaďte.
  6. Rozpusťte hořkou čokoládu.
  7. V ní namáčejte kuličky a dávejte je stranou na plech vyložený pečícím papírem.
  8. Nechte vychladit, dokud čokoláda neztuhne.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]