Domácí rohlíky bez vykynutí za chvilku hotové recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

350 g hladké mouky
250 ml mléka
25 g čerstvého droždí
25-30 g rozpuštěného másla
1 lžičku cukru
1 lžičku soli
1-2 lžic mléka

Kroky:

    1. Droždí rozpustíme v teplém mléce a přidáme cukr.
    2. Mouku smícháme se solí a rozpuštěným máslem.
    3. Potom přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Podle konzistence můžeme přidat více mouky.
    4. Když je těsta vymíchané (trvá to pár minut) rozdělíme ho na dva díly a posypeme moukou.
    5. Obě poloviny rozválíme na 4 stejné části.
    6. Každou část rozválíme na co nejtenčí trojúhelník, který jednoduše srolujeme do tvaru rohlíčku.
    7. Konce jemně zahneme a přendáme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme do zlatova.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]