Domácí tortilly Recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

340 g Hladká mouka
5 lžiček Rostlinný tuk
200 ml Teplé vody

Kroky:

    1. Nejdříve smíchejte mouku a tuk, přidejte špetku soli, zalijte částí vody. Míchat můžete i vidličkou, případně to celé postupně naházet do mixéru, ale nejlepší asi bude klasicky ručně.
    2. Těsto by mělo mít středně tuhou konzistenci, ne zcela pevnou, ale ne ani měkkou jako chlebové těsto.
    3. Následně rozdělte těsto na 12 částí. Těsto poskládejte na talíř, přikryjte nějakou plastovou fólií a nechte odpočívat alespoň půlhodinu. Snadněji se bude válet.
    4. Rozválejte na požadovanou velikost, nejlepší je se orientovat podle velikosti pánve.
    5. TIP: Nezapomeňte těsto během postupu válení občas posypat moukou, aby se nelepilo.
    6. Tortilly by neměly být ani příliš tenké ani příliš tlusté. A pokud se vám je podaří rovnoměrně vyválet do souměrného kruhu, máte naše uznání. V pořádku jsou i nedokonalé tvary, chutnat budou i tak stejně.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]