Ingredience:
500 g Listové těsto
225 g Philadelphia sýr
300 ml Smetana ke šlehání
2 balení Vanilkový puding
750 ml Mléko
4 lžíce Cukr krupice
1 balení Vanilkový cukr
100 g Cukr v prášku
1 ks Vajíčka
1 lžíce Studená voda
Kroky:
- Listové těsto rozválejte na tenko a rozdělte na proužky o tloušťce přibližně 2 cm, které pak ještě překrojte příčně na půl. Uvařte pudink společně s mlékem a 4 lžícemi cukru a nechte ho vychladnout.
- Jednotlivé proužky těsta namotávejte na formu částečně přes sebe, na konci dobře přitlačte konec.
- Plech vyložte pečícím papírem a naskládejte na něj připravené formy. Rozšlehejte vejce se lžící vody a zlehka potřete každou trubičku. Pečte v předehřáté troubě na 200 ° C asi 15 minut nebo dozlatova.
- Vyberte trubičky z formy a ihned odstraňte z forem. Pak je nechte vychladnout. Krémový sýr rozšlehejte s práškovým a vanilkovým cukrem.
- Přidejte vychlazený pudink a dobře promíchejte. Vyšlehejte smetanu a vmíchejte ji do vanilkové směsi. Krémem naplňte cukrářský sáček a naplňte trubičky.
- Posypte trubičky trochou Moučková cukru, POkud chcete a nechte je přes noc v lednici. Druhý den podávejte.