Extra rychlé čoko kostky fantasticky šťavnaté a chutné recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

5 vajec
5 lžic cukru
5 lžic mouky
3 lžíce kakaa
1 bal. prášku do pečiva
100 ml oleje
100 ml mléka
100 ml mléka
4 lžíce cukru
3 lžíce rumu
500 ml šlehačky
300 g čokolády na vaření

Kroky:

  1. Na přelití:

    100 ml mléka

    4 lžíce cukru

    3 lžíce rumu

    poleva:

    500 ml šlehačky

    300 g čokolády na vaření

    1. Na těsto si ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Postupně přidáváme sypké přísady – mouku, prášek do pečiva a kakao.
    2. Potom přidáme tekuté přísady – olej, mléko a dobře promícháme. Z bílků si ušleháme tuhý sníh a postupně ho vmícháme do žloutkové hmoty.
    3. Těsto vylijeme na vymazaný plech a dáme péct do vyhřáté trouby na 20-30 minut při teplotě 175 stupňů.
    4. Dokud se koláček peče, připravíme si mléčnou zálivku.
    5. Teplé mléko postupně na mírném plameni zahříváme s cukrem a když se rozpustí, na závěr přidáme rum a odstavíme.
    6. Na polevu si dáme na plamen smetanu na šlehání, nalámeme do ní čokoládu a necháme rozpustit.
    7. Hned po upečení na ještě horký koláč vylijeme zálivku.
    8. Na závěr polijeme polevou a necháme dobře vychladnout vychladnout.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]