Ingredience:
400 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
250 g másla
1 vejce
12 g prášku do pečiva
3 lžíce kakaa
2 lžíce zakysané smetany
750 g tvarohu
5 lžic moučkového cukru
2 lžíce dětské krupice
2 lžíce zakysané smetany
1 vanilkový cukr
Kůra z ½ citrónu
Kroky:
Náplň
- 750 g tvarohu
- 5 lžic moučkového cukru
- 2 lžíce dětské krupice
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 vanilkový cukr
- Kůra z ½ citrónu
- Všechny suroviny na těsto smícháme v míse.
- Až ho máme zpracované, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do mrazáku.
- Mezitím si připravíme smícháním všech surovin náplň.
- Vytáhneme těsto z mrazáku. Plech si vyložíme pečícím papírem.
- Těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu těsta si nastrouháme pomocí hrubého struhadla na plech.
- Potřeme náplní.
- A stejným způsobem, čili strouháním, zasypeme náplň a tím nám vznikne vrchní část dezertu.
- Vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů 20-30 minut.