Fantastická kávová zrna, jen smíchat ingredience a vyformovat recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

280 gramů piškotů
240 gramů másla
100 gramů moučkového cukru
200 gramů mletých ořechů
100 gramů nasekaných rozinek
skořice podle chuti
8 PL rumu
8 lžíce kakaa

Kroky:

    1. Piškoty si umeleme nebo vložíme do mikrotenového sáčku a nadrtíme válečkem.
    2. K na prášek rozdrceným piškoty přidáme všechny ostatní ingredience takže: změklé máslo, moučkový cukr, mleté ořechy, rozinky, skořici, rum a kakao.
    3. Vypracujeme si polotuhé těsto.
    4. Z těsta začneme tvarovat kávová zrna. Já to dělám tak, že si v ruce vysułit tvar takové menší placičky a pomocí vařečky udělám zářez.
    5. Kávová zrna naskládáme na plech a necháme je trochu ztuhnout v lednici je-li potřeba.
    6. Zatím si ve vodní lázni rozpustíme 100 gramů čokolády spolu s trochou másla nebo ztuženého tuku.
    7. Následně obalíme kávová zrna v čokoládě a naskládáme na plech vyložený papírem na pečení.
    8. Kávová zrna dáme ztuhnout do lednice a pokud nemáte místo, dobře jim bude i na balkoně, protože zima je již v plném proudu.
    9. Na závěr je naskládáme do košíčků, případně si můžete vytvarovat i kuličky, které ozdobíte malou čokoládkou ve tvaru kávového zrnka.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]