Fantastický strouhaný pudinkový koláč s malinami recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

Na těsto:

350 g prosáté hladké mouky
250 g másla
5 žloutků
1 lžičku prášku do pečiva
3 lžíce cukru

Na krém:

5 bílků
2 bal. vanilkového pudinkového prášku
150-200 g moučkového cukru
1 bal. vanilkového cukru
40-50 ml oleje
500 g ovoce – maliny, borůvky nebo jahody

Kroky:

  1. Sypké přísady smícháme s nastrouhaným máslem, žloutky a vypracujeme tuhé těsto
  2. Těsto rozdělíme na dvě části. Jedna musí být větší.
  3. Zabalíme do fólie a vložíme do lednice na 45 minut.
  4. Připravíme plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou
  5. Větší číst těsta nastrouháme na plech a dáme péct na 20 minut při 180 stupních.
  6. Poté těsto nechte vychladnout.
  7. Vmícháme do do něj pudinkové prášky a postupně i olej
  8. Na těsto navrstvíme krém, na krém ovoce a nastrouháme druhou menší část těsta.
  9. Pečeme při teplotě 180 stupňů 10 minut shora i ze spoda. Dalších 30 minut pouze shora.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]