Fenomenální čokoládový dort bez mouky, lahodný a dokonale měkoučký recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

100g hořké čokolády
1 PL koňaku
1 PL (připravené) kávy
3 vejce
100ml šlehačky
45g cukru

Kroky:

    1. Čokoládu si rozpusťte ve vodní lázni, přidejte do ní koňak a kávu a nechte vychladit.
    2. Jemně vyšlehané vejce dejte do vodní lázně a za stálého míchání do nich přidávejte cukr. Šlehejte zhruba 3 minuty, dokud směs nebude svěží a nadýchaná.
    3. V nádobě si vyšlehejte šlehačku, smíchejte ji s čokoládou, následně do směsi přidejte vyšlehané vejce a důkladně si vymíchejte těsto.
    4. Formu na pečení si vymažeme máslem a vylijte do ní hotové těsto.
    5. Pečte dort na 170 stupních po dobu 1 hodiny.
    6. Čokoládový dezert se perfektně hodí jak k teplému tak i k alkoholickému nápoji.
    7. Připravte si ho na posezení s vašimi přáteli a určitě vám poděkují!

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]