Fitness Kinder mléčný řez bez cukru recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

4 ksvejce
3 lžíce kakao
1 lžíce bramborový škrob (nemusí být)
2 lžíce medu nebo jiného sladidla (nemusí být)

Krém:

400 g jemného tvarohu
sladidlo podle chuti (med, stévie)

Kroky:

    1. Žloutky vyšleháme spolu s medem nebo jiným sladidlem do tuhé pěny. Následně přidáme kakao a škrob (škrob přidávat nemusíte – já jsem zkoušela i se škrobem i bez škrobu. Rozdíl byl pouze ve velikosti piškoty – bez škrobu byla trochu tenčí). Nakonec přimícháme ušlehaný sníh z bílků a jemně vařečkou promícháme.
    2. Těsto jsem navrstvila na větší plech na pečení v tenké vrstvě a dala péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 220 stupňů cca 12 minut. Upečené těsto necháme vychladnout a překrojíme na polovinu.
    3. Tvaroh utřeme se sladidlem nebo medem, pokud chceme mít jistotu, aby nádivka nevytekla, přidáme jednu lžičku želatiny, kterou rozpustíme ve dvou lžících horké vody. Já jsem želatinu nedávala. Tvaroh krásné ztuhl v chladničce a dobře se to krájelo. Plát potřeme náplní, zakryjeme druhým plátem, nádivku pěkně uhladíme po krajích a odložíme do lednice. Nakrájíme na obdélníky a papáme. Dobrou chuť!

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]