Hříšně dobrý domácí tvarohový koláč recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

Na krém:

150 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
750 g jemný tvaroh
150 g máslo

Na těsto:

240 g mouka polohrubá
2 lžičky kakaa
1 lžíce vody
6 celých vajec
½ balíčku kypřícího prášku
240 g moučkového cukru

Na polevu:

150 g hořké čokolády
1-2 lžíce oleje

Kroky:

  1. Oddělte bílky od žloutků
  2. Žloutku s cukrem utřeme společně s vodou do hladké směsi
  3. Z bílků vyšleháme sníh
  4. Smícháme cukr, vajce a vodu, sníh, mouku, kakao a kypřící prášek.
  5. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem
  6. Pečeme 25 minut na 180 stupňů
  7. Umixujeme tvaroh, máslo, citrónovou kůru, cukr a vanilkový cukr na přípravu krému
  8. Krém naneseme na vychladlý korpus dortu
  9. Rzzpuštíme čokoládu a oleje ve vodní lázni.
  10. Celý koláč polijeme polevou a necháme pořádně ztuhnout v ledničce

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]