Hrníčková bublanina bez mléka a vajec, úžasně jemná a lahodná recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek třtinového cukru
1 bal. pudinku
2 lžičky jedlé sody
1 hrnek řidších povidel
1 hrnek vody
1/2 hrnku oleje
500 g malin

Kroky:

    1. Troubu si nastavíme na 190 stupňů.
    2. V misce smícháme suché ingredience – včetně pudinkového prášku. Přidáme olej a povidla, která si zředíme s vodou, aby nebyla příliš hustá. Vše důkladně promícháme tak, aby nám vzniklo jednotné těsto.
    3. Těsto navrstvíme na plech vyložený papírem, případně vymazaný a vysypaný kokosem.
    4. Na těsto uložíme maliny a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů asi 20 – 25 minut – každá trouba peče jinak, tak raději sledujte.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]