Hrníčkové bagety recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

3 lžička sušené droždí
3 hrníčky hladká mouka
1 hrnek voda
1 lžička soli
1 lžíce olivový olej
1 špetka cukru

Volitelné:
sezamová semínka
hrubozrnná sůl

Kroky:

  1. Z cukru, teplé vody a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout – ano, i když je to sušené droždí.
  2. Mouku smícháme se solí, přilijeme kvásek a olej.
  3. Zpracujeme jednotné vláčné těsto. Necháme na teplém místě kynout.
  4. Těsto necháme kynout, dokud nezdvojnásobí objem – zhruba 1 hodinu.
  5. Potom vytvoříme na pomoučněném plechu dvě bagety. Opět přikryjeme a necháme kynout další půlhodinu.
  6. Mezitím si předehřejeme troubu na 220°C.
  7. Bagety odkryjeme a na každé uděláme šikmé zářezy zhruba do poloviny.
  8. Otevřeme rozpálenou troubu a na dno dáme nádobu, do které vlijeme asi čtvrt hrníčku vody.
  9. Do trouby dáme plech s bagetami a rychle zavřeme, aby pára neunikla .
  10. Pečeme asi 20 minut dokud nezezlátnou.

Poznámka:

Tyto bagety jsou naprosto jednoduché a opravdu vynikající. Umíte je rychle připravit kdykoli na ně dostanete chuť.

Těsto je jednoduché a dobře se s ním pracuje.

Ze stejného těsta jsem upekla i menší bochník chlebíku.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]