Ingredience:
3 lžička sušené droždí
3 hrníčky hladká mouka
1 hrnek voda
1 lžička soli
1 lžíce olivový olej
1 špetka cukru
Volitelné:
sezamová semínka
hrubozrnná sůl
Kroky:
- Z cukru, teplé vody a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout – ano, i když je to sušené droždí.
- Mouku smícháme se solí, přilijeme kvásek a olej.
- Zpracujeme jednotné vláčné těsto. Necháme na teplém místě kynout.
- Těsto necháme kynout, dokud nezdvojnásobí objem – zhruba 1 hodinu.
- Potom vytvoříme na pomoučněném plechu dvě bagety. Opět přikryjeme a necháme kynout další půlhodinu.
- Mezitím si předehřejeme troubu na 220°C.
- Bagety odkryjeme a na každé uděláme šikmé zářezy zhruba do poloviny.
- Otevřeme rozpálenou troubu a na dno dáme nádobu, do které vlijeme asi čtvrt hrníčku vody.
- Do trouby dáme plech s bagetami a rychle zavřeme, aby pára neunikla .
- Pečeme asi 20 minut dokud nezezlátnou.
Poznámka:
Tyto bagety jsou naprosto jednoduché a opravdu vynikající. Umíte je rychle připravit kdykoli na ně dostanete chuť.
Těsto je jednoduché a dobře se s ním pracuje.
Ze stejného těsta jsem upekla i menší bochník chlebíku.