Hrnkový jablečný koláč s domácím povidly a čokoládou od babičky recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

2 hrnky hrubé mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky krystalového cukru
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
1/2 hrnku mletých ořechů
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr
1 hrnek mléka
1 hrnek oleje
1 hrnek nastrouhaných jablek
3 vejce
povidla nebo džem (doporučuji domácí povidla)
Polevu z čokolády a dvou lžic oleje

Kroky:

    1. V misce promícháme nejdříve suché přísady.
    2. Potom přidáme ostatní a vymícháme hladké cesto.
    3. Testo vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 ° C 40 – 45 minut.
    4. Po vychladnutí potřeme povrch koláče džemem a přelijeme čokoládovou polevou – tu připravíme klasicky z čokolády a oleje, které rozpustíme ve vodní lázni).
    5. Můžeme zlehka posypat strouhaným kokosem.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]