Hrnkový koláč Gavalier s Tvarohem, povidly a čokoládou hotový za 30 minut recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

250g tvarohu
1lžíce cukr moučka
100g povidla
povidla + kondenzovaná čokoláda (stačí roztát pár kousku čokolády a přimíchat do povidel. Může být místo čokolády i granko.
2 hrnky polohr. mouky
1 hrnek krystal cukru
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
1 bal.vanilkového cukru
1 bal. prášku do pečiva
citronová kůra

Kroky:

  1. Hlavní:

    2 hrnky polohr. mouky

    ,1 hrnek krystal cukru

    ,1 hrnek mléka

    ,1/2 hrnku oleje

    ,2 vejce

    ,1 bal.vanilkového cukru

    ,1 bal. prášku do pečiva

    ,citronová kůra

    Náplň:

    250g tvarohu

    ,1lžíce cukr moučka

    ,100g povidla

    ,povidla + kondenzovaná čokoláda (stačí roztát pár kousku čokolády a přimíchat do povidel. Může být místo čokolády i granko.

    1. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mléko, a nakonec ostatní sypké přísady.
    2. Těsto nalijeme na máslem a moukou vymazaný plech.
    3. Tvaroh smícháme s cukrem, máslem a vrstvíme na těsto (jako ostrůvky). Stejně na těsto navrstvíme povidla a dámě péct.
    4. Při teplotě 180 stupňů pečeme asi 25 minut.
    5. Koláč posypeme moučkovým cukrem a nebo kokosem. Dobrou chuť.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]