Hrnkový koláček “Fešák” s jemným tvarohem připravený za 30 minut recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek moučkového cukru
1 hrnek oleje
1 hrnek mléka
2-3 lžíce kakaa
1 bal. prášku do pečiva 3 vejce
Náplň:
1 vanička tvarohu
1 vejce
½ bal vanilkového pudingu
200 ml mléka
Cukr nebo med na oslazení
2. verze náplně:
1 vanička tvarohu
1 kelímek kysej smetany
Cukr nebo med na doslazení

Kroky:

  1. Všechny suroviny na těsto jednoduše smícháme v misce a rovnoměrně
  2. Navrstvíme na vymazaný a vysypaný plech
  3. Na náplň ušleháme mléko s pudinkem
  4. Přidáme tvaroh
  5. osladíme medem nebo cukrem
  6. Vmícháme do těsta pomocí vidličky aby vznikly zajímavé obrazce
  7. Pečeme na 170 stupňů cca 20 minut

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]