Ingredience:
1 bílý jogurt (kelímek od jogurtu nám bude sloužit jako odměrka na další suroviny)
2 kelímky hladké mouky
½ kelímku oleje
½ kelímku krystalového cukru
1 bal. vanilkového cukru
2 vajíčka
1 bal. prášku do pečiva
50 g čokolády
2 kelímky umytých čerstvých jahod
Kroky:
- Cukr ušleháme s vajíčky a vanilkovým cukrem do pěny.
- Potom do směsi přidáme postupně bílý jogurt, hladkou mouku, olej a prášek do pečiva.
- Vše šleháme 1 minutu.
- Do těsta přidáme na kousky nakrájenou čokoládu a pořádně promícháme.
- Těsto navrstvíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, aby se koláč přiléhal.
- Na těsto poklademe na polovinu nakrájené jahody.
- Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 až 35 minut při 180 stupňů.
- Po upečení necháme na plechu vychladnout alespoň 10 minut.
- Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrem a jahodová bublanina je hotová.