Jahodová bublanina recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 bílý jogurt (kelímek od jogurtu nám bude sloužit jako odměrka na další suroviny)
2 kelímky hladké mouky
½ kelímku oleje
½ kelímku krystalového cukru
1 bal. vanilkového cukru
2 vajíčka
1 bal. prášku do pečiva
50 g čokolády
2 kelímky umytých čerstvých jahod

Kroky:

  1. Cukr ušleháme s vajíčky a vanilkovým cukrem do pěny.
  2. Potom do směsi přidáme postupně bílý jogurt, hladkou mouku, olej a prášek do pečiva.
  3. Vše šleháme 1 minutu.
  4. Do těsta přidáme na kousky nakrájenou čokoládu a pořádně promícháme.
  5. Těsto navrstvíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, aby se koláč přiléhal.
  6. Na těsto poklademe na polovinu nakrájené jahody.
  7. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 až 35 minut při 180 stupňů.
  8. Po upečení necháme na plechu vychladnout alespoň 10 minut.
  9. Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrem a jahodová bublanina je hotová.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]