Jednoduché trubičky ze šlehačky – božský recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

370 g hladké mouky
1 šlehačka
250 g másla (ne Hera)
2 žloutky
Sníh z 8 bílků (na 1 bílek 50g cukru)
žloutek s trochou vody na potření

Kroky:

    1. Těsto zpracujeme a necháme 24 hod odležet. Potom rozválíme na tenký plát a krájet proužky 3 cm tlusté a asi 20 cm dlouhé.
    2. Natočíme na trubičky, potřeme žloutkem a upečeme dozlatova.
    3. Potom opatrně sejmeme z formiček a necháme vychladnout.
    4. Sníh – vyšlehat sníh se špetkou soli, zašlehat cukr. Šlehat nad párou až do zhoustnutí a potom ještě mimo do vychladnutí.
    5. Upečené šamróny naplnit a pocukrovat. Pokud chcete, můžete je i namočit v čokoládě.

    Z jedné dávky je asi 40 trubek.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]