Ingredience:
370 g hladké mouky
1 šlehačka
250 g másla (ne Hera)
2 žloutky
Sníh z 8 bílků (na 1 bílek 50g cukru)
žloutek s trochou vody na potření
Kroky:
- Těsto zpracujeme a necháme 24 hod odležet. Potom rozválíme na tenký plát a krájet proužky 3 cm tlusté a asi 20 cm dlouhé.
- Natočíme na trubičky, potřeme žloutkem a upečeme dozlatova.
- Potom opatrně sejmeme z formiček a necháme vychladnout.
- Sníh – vyšlehat sníh se špetkou soli, zašlehat cukr. Šlehat nad párou až do zhoustnutí a potom ještě mimo do vychladnutí.
- Upečené šamróny naplnit a pocukrovat. Pokud chcete, můžete je i namočit v čokoládě.
Z jedné dávky je asi 40 trubek.