Ingredience:
350 g hladké mouky
180 g másla
150 g cukru
4 žloutky
1/2 prášku do pečiva
2 lžíce zakysané smetany
vanilka
4 vaječné bílky
170 g cukru
2 tuhé bílé jogurty (180 g)
2 zakysané smetany (180 g)
6 lžic hladké mouky
jakékoliv ovoce
Kroky:
Náplň
- 4 vaječné bílky
- 170 g cukru
- 2 tuhé bílé jogurty (180 g)
- 2 zakysané smetany (180 g)
- 6 lžic hladké mouky
- jakékoliv ovoce
- Nejdříve si připravíme těsto.
- Všechny suroviny na těsto zpracujeme dohromady a rozdělíme si ho na dvě části.
- Jednu část vmačkáme do plechu 20 x 30 cm, druhou část dáme do lednice.
- Náplň: Z bílků si vyšleháme sníh s cukrem.
- Zvlášť si vyšleháme zakysanou smetanu, jogurt a mouku.
- Potom přidáme pomalu sníh a jemně promícháme lžící.
- Náplň nalijeme na těsto v plechu a přidáme ovoce, které trochu zatlačíme do náplně.
- Druhou část těsta vyndáme z lednice, nastrouháme ho na struhadle na poslední vrstvu koláče.
- Pečeme v troubě na 170 stupňů do zlatavé barvy.
- Vychladlý koláč posypeme moučkovým cukrem.