Jednoduchý, rychlý a skvěle chutný jogurtový koláč s ovocem recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

350 g hladké mouky
180 g másla
150 g cukru
4 žloutky
1/2 prášku do pečiva
2 lžíce zakysané smetany
vanilka
4 vaječné bílky
170 g cukru
2 tuhé bílé jogurty (180 g)
2 zakysané smetany (180 g)
6 lžic hladké mouky
jakékoliv ovoce

Kroky:

  1. Náplň

    • 4 vaječné bílky
    • 170 g cukru
    • 2 tuhé bílé jogurty (180 g)
    • 2 zakysané smetany (180 g)
    • 6 lžic hladké mouky
    • jakékoliv ovoce
    1. Nejdříve si připravíme těsto.
    2. Všechny suroviny na těsto zpracujeme dohromady a rozdělíme si ho na dvě části.
    3. Jednu část vmačkáme do plechu 20 x 30 cm, druhou část dáme do lednice.
    4. Náplň: Z bílků si vyšleháme sníh s cukrem.
    5. Zvlášť si vyšleháme zakysanou smetanu, jogurt a mouku.
    6. Potom přidáme pomalu sníh a jemně promícháme lžící.
    7. Náplň nalijeme na těsto v plechu a přidáme ovoce, které trochu zatlačíme do náplně.
    8. Druhou část těsta vyndáme z lednice, nastrouháme ho na struhadle na poslední vrstvu koláče.
    9. Pečeme v troubě na 170 stupňů do zlatavé barvy.
    10. Vychladlý koláč posypeme moučkovým cukrem.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]