Jednoduchý vrstvený jablečný koláč se skořicí z jednoho plechu recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

hrnek krupice
hrnek hladké mouky
hrnek cukru
balení prášku do pečiva
balení vanilkového cukru
jablka zbavená jádřinců a nastrouhané
skořice podle chuti
olej na vymazání formy
máslo

Kroky:

    1. Promíchejte všechny suché přísady ve velké míse.
    2. Formu vymažte lehce olejem a můžete vysypat moukou.
    3. Nasypte na dno tolik moučné směsi, aby nebylo vidět dno.
    4. Na mouku nasypte štědré množství strouhaných jablek.
    5. Dále opět přidejte moučnou směs, dokud nebudou jablka vidět.
    6. Opakujte, dokud nespotřebujete všechna jablka a moučnou směs.
    7. Nakonec nastrouhejte na řezy máslo po celém povrchu zákusku.
    8. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 40 minut nebo dozlatova.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]