Jemné mandlové řezy zalité dokonalou čokoládou recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

Korpus:

1/4 hrnku kokosové mouky
1/4 hrnku celozrnné mouky
1/4 hrnku strouhaného kokosu
1/2 hrnku jablečného pyré

Tvarohová vrstva:

1 a půl hrnku nízkotučného řeckého jogurtu
3/4 hrnku nízkotučného tvarohu
2 vejce
1 odměrka vanilkového syrovátkového proteinu
2 lžíce neslazeného vanilkového pudingového prášku
pár kapek mandlového a kokosového aroma (lze vynechat)

Poleva:

4 lžíce čokoládových kousků bez přidaného cukru
2 lžíce mandlí nakrájených na plátky
1 lžíce strouhaného kokosu

Kroky:

  1. Menší formu vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 180 stupňů
  2. Ingredience na korpus smícháme v míse a vziklou hmotu dáme na dno připraveného formu
  3. Upečeme cca na 5 minut
  4. Vyšleháme tvaroh, řecký jogurt i vejce. Později přidáme vanilkový protein a prášek pudinku. Nakonec přidáme aroma a sladidlo
  5. Směs přidáme do formy a pečeme cca 1 hodinu
  6. Po upečení necháme několik hodin chladit v lednici
  7. Poté potřeme řezy rozpuštěnou šokoládou a ozdobíme kokosem a mandlemi
  8. Necháme znovu chvíli vychladit v lednici a máme hotovo

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]