Jemné palačinky recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

300 kefíru
300ml polohrubé mouky / cca 2 šálky
2 vejce - rozdělené na bílky a žloutky
Špetku soli
Cukr dle chuti
1 lžičku sody
Rostlinný olej

Kroky:

  1. Bílky vyšleháme na sníh.
  2. Žloutky smícháme s ostatními přísadami.
  3. Směs hlavně netřeba prudce míchat, protože lepek obsažený v mouce bude tvrdnout a tím bude hmota na palačinky tužší.
  4. Postačí, když sypké přísady vsáknou tekutinu a vznikne jednotná hmota.
  5. Nakonec jemně vmícháme sníh a hned smažíme.
  6. Pánev stačí potřít olejem. I zde stačí použít pouze malé množství.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]