Jemný a fantasticky chutný tvarohový koláč s rozinkami recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

400 g polohrubé mouky prosáté
250 g másla nebo
2 vejce
250 g moučkového cukru
1 bal. prášku do pečiva
1 kg jemného tvarohu
3 žloutky
 6 lžic moučkového cukru
Kůru z jednoho citronu
100 g rozinek namočených do horké vody
1 lžíci zakysané smetany

Kroky:

  1. Náplň:

    • 1 kg jemného tvarohu
    • 3 žloutky
    •  6 lžic moučkového cukru
    • Kůru z jednoho citronu
    • 100 g rozinek namočených do horké vody
    • 1 lžíci zakysané smetany
    1. Máslo nastrouháme a smícháme s ostatními přísadami. Vypracujeme jednotné těsto.
    2. Rozdělíme ho na dvě poloviny a jednu rozválíme a navrstvíme na plech vymazaný a vysypaný moukou. Navrstvíme na dno i na kraje.
    3. Na náplň utřeme tvaroh s žloutky, cukrem, citronem a nakonec přimícháme i nabobtnalé rozinky. Krém navrstvíme rovnoměrně na těsto.
    4. Druhou část těsta rozválíme a nakrájíme na proužky, ty ukládáme na náplň tak, aby vytvořily tvar mřížky.
    5. Vrch koláče potřeme zakysanou smetanou a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi 25-30 minut.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]