Ingredience:
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
3 lžíce kakaa
2 tvarohy (jedno jaké
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
1 vanilkový pudink (pouze prášek)
1 vanilkový cukr
2 vejce
Kroky:
- Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru). Pokud se vám tvarohová hmota jeví řidší, nevadí, koláček bude šťavnatější.
- Do pekáče vyloženého pečícím papírem nalijeme větší část kakaového těsta, na něj opatrně nalijeme tvarohovou část a navrch cik cak pocákáme zbytkem kakaového těsta (klidně lehce rozřeďte mlékem).
- Pečeme cca 40 min. (Podle trouby) na cca 170-180 ° C.
- Po upečení můžeme posypat cukrem.
- Poznámka: tvaroh mícháme jen ručně. Pokud se vám kakaová hmota příliš řídká, přidejte trochu mouky.