Kakaový piškot s tvarohem, rychlovka z hrnečku vláčná a jemná recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 hrnek hladké mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
3 lžíce kakaa
2 tvarohy (jedno jaké
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
1 vanilkový pudink (pouze prášek)
1 vanilkový cukr
2 vejce

Kroky:

    1. Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru). Pokud se vám tvarohová hmota jeví řidší, nevadí, koláček bude šťavnatější.
    2. Do pekáče vyloženého pečícím papírem nalijeme větší část kakaového těsta, na něj opatrně nalijeme tvarohovou část a navrch cik cak pocákáme zbytkem kakaového těsta (klidně lehce rozřeďte mlékem).
    3. Pečeme cca 40 min. (Podle trouby) na cca 170-180 ° C.
    4. Po upečení můžeme posypat cukrem.
    5. Poznámka: tvaroh mícháme jen ručně. Pokud se vám kakaová hmota příliš řídká, přidejte trochu mouky.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]