Kefírové koblihy, jemné a nadýchané koblížky bez dlouhého čekání recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

2 a ½ šálku hladké mouky (případně dle konzistence těsta
možná budete potřebovat méně)
1 šálek kefíru
5 lžic krupicového cukru
1 vejce
3 lžíce oleje
špetku soli
½ lžičky jedlé sody
Olej na smažení
Džem na náplň
Moučkový cukr na posypání

Kroky:

  1. Dále budeme potřebovat:

    • Olej na smažení
    • Džem na náplň
    • Moučkový cukr na posypání
    1. (1 šálek = 250 ml)
    2. Vejce utřeme s cukrem a kefírem. Postupně přidáváme sypkou směs (mouku smíchanou se solí a jedlou sodou). Vymícháme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut odpočívat.
    3. Potom těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm a vykrajujeme z něj jednotlivé koblihy.
    4. Ty stačí už jen osmahnout na oleji z obou stran dozlatova.
    5. Papírovým ubrouskem odstraníme z koblih přebytečný olej.
    6. Podle chuti je naplníme náplní a posypeme práškovým cukrem.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]