Ingredience:
2 a ½ šálku hladké mouky (případně dle konzistence těsta
možná budete potřebovat méně)
1 šálek kefíru
5 lžic krupicového cukru
1 vejce
3 lžíce oleje
špetku soli
½ lžičky jedlé sody
Olej na smažení
Džem na náplň
Moučkový cukr na posypání
Kroky:
Dále budeme potřebovat:
- Olej na smažení
- Džem na náplň
- Moučkový cukr na posypání
- (1 šálek = 250 ml)
- Vejce utřeme s cukrem a kefírem. Postupně přidáváme sypkou směs (mouku smíchanou se solí a jedlou sodou). Vymícháme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut odpočívat.
- Potom těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm a vykrajujeme z něj jednotlivé koblihy.
- Ty stačí už jen osmahnout na oleji z obou stran dozlatova.
- Papírovým ubrouskem odstraníme z koblih přebytečný olej.
- Podle chuti je naplníme náplní a posypeme práškovým cukrem.