Koblížky jemné jako pavučinka bez smažení a s tvarohem recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

500 g hladké mouky
50 g másla
100 g cukru
10 gramů sušeného droždí nebo 1/2 kostky čerstvého
2 vejce
120 ml vlažného mléka
125 gramů ricotta sýru nebo pomazánkovým máslem
čokoláda lupínky
práškový cukr
pomerančová kůra

Kroky:

    1. Do misky nasypte mouku, přidejte vejce, máslo nakrájené na malé kousky, cukr, pomerančovou kůru a ricottu (nebo pomazánkové máslo).
    2. V teplém mléce rozpusťte droždí spolu s lžičkou cukru, počkejte asi 15 minut a přidejte ho k ostatním složkám. Prohněťte jednotné těsto.
    3. Nechte těsto kynout na teplém místě v misce pod utěrkou. Já ho nechávám kynout déle, těsto je potom opravdu nadýchané.
    4. Když těsto vykyne, vmícháme do něj čokoládové lupínky, přendáme na desku posypanou moukou a rozválíme na tloušťku 1 cm.
    5. Vykrojíme kruhy a necháme ještě kynout, dokud se nezahřeje trouba.
    6. V předehřáté troubě při 180 stupních pečeme asi 20-25 minut dozlatova.
    7. Koblížky se krásně nafouknou. Koblížky jsou výborné a vůbec nejsou mastné, jako klasické smažené koblihy.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]