Ingredience:
350 g čokoládových sušenek
15 g másla
2 lžíce cukru
6 lžící šlehačky
Kokosový krém:
200 ml šlehačky
250 g strouhaného kokosu
140 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
Vanilkový krém:
1 balíček vanilkového pudinku
4 lžíce cukru
400 ml mléka
Čokoládová poleva:
100 g hořké čokolády
1 lžičku másla
1 lžičku čokoládové pomazánky
Kroky:
- Vložte sušenky do mixéru a postupně přidávejte další ingredience ze seznamu. Masu rozdělte na 2 části.
- Formu na pečení vyložíme pečícím papírem nebo potřeme máslem a posypeme moukou. Vložíme polovinu těsta a pečlivě uhladíme (například lžící).
- Čas připravit kokosový krém – šleháme šlehačku, do které postupně přidáváme strouhaný kokos, cukr a vanilkový cukr. Krém dáme do lednice (na 15 minut).
- Krémem potřeme těsto (opět uhladíme!). Na kokosový krém dáme druhou polovinu masy a uhladíme. Připravíme vanilkový krém. Vaříme mléko s cukrem a přidáme pudink. Když je hustý pudink hotový, opatrně ho vylijeme na koláč.
- Na konec rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, postupně přidáváme máslo a čokoládovou pomazánku.
- Potíráme koláč. Pokud chcete, můžete ho ještě posypat strouhaným kokosem.
- Vložte sušenky do mixéru a postupně přidávejte další ingredience ze seznamu. Masu rozdělte na 2 části.