Kokosový dort s čokoládou nepečený recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

350 g čokoládových sušenek
15 g másla
2 lžíce cukru
6 lžící šlehačky

Kokosový krém:

200 ml šlehačky
250 g strouhaného kokosu
140 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru

Vanilkový krém:

1 balíček vanilkového pudinku
4 lžíce cukru
400 ml mléka

Čokoládová poleva:

100 g hořké čokolády
1 lžičku másla
1 lžičku čokoládové pomazánky

Kroky:

    1. Vložte sušenky do mixéru a postupně přidávejte další ingredience ze seznamu. Masu rozdělte na 2 části.
    2. Formu na pečení vyložíme pečícím papírem nebo potřeme máslem a posypeme moukou. Vložíme polovinu těsta a pečlivě uhladíme (například lžící).
    3. Čas připravit kokosový krém – šleháme šlehačku, do které postupně přidáváme strouhaný kokos, cukr a vanilkový cukr. Krém dáme do lednice (na 15 minut).
    4. Krémem potřeme těsto (opět uhladíme!). Na kokosový krém dáme druhou polovinu masy a uhladíme. Připravíme vanilkový krém. Vaříme mléko s cukrem a přidáme pudink. Když je hustý pudink hotový, opatrně ho vylijeme na koláč.
    5. Na konec rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, postupně přidáváme máslo a čokoládovou pomazánku.
    6. Potíráme koláč. Pokud chcete, můžete ho ještě posypat strouhaným kokosem.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]