Kokosový koláč se sušenkou recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

500 g máslové sušenky
5 lžic kakaa
3 lžíce meruňkového džemu
1 lžička rumu
50 g másla
5 lžic práškového cukru
300 ml mléka

Krém:

300 ml mléka
3 lžíce hladké mouky
1 balíček vanilkového cukru
5 lžiček práškového cukru
50 g másla
150 g kokosu

Poleva:

100 g hořké nebo mléčné čokolády
1 lžička oleje

Kroky:

    1. Začneme krémem, smícháme mléko s moukou, polovinou kokosu a dáme vařit (neustále mícháme).
    2. Pak sundáme z ohně, přidáme cukr a vanilkový cukr a znovu promícháme.
    3. Přidáme zbylý kokos a necháme vystydnout.
    4. Máslové sušenky rozdrtíme, smícháme s dalšími ingrediencemi na těsto a na konec postupně přidáváme mléko.
    5. Do formy na pečení (25 x 30 cm) dáme první vrstvu (1/4 těsta), kokosový krém, další vrstvu těsta a pokračujeme, aby těsto bylo poslední vrstvou.
    6. Nakonec uvaříme polevu , potřeme koláč a nechám ho v lednici přes noc.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]